10 museer og attraksjoner i Oslo som må oppleves

Med fire hoteller godt plassert i hjertet Oslo sentrum, gir det gode muligheter for påfyll av kultur. Byen byr på en mengde museer og attraksjoner som passer for alle aldre og enhver smak. Vi gir deg tips om ti av mulighetene som ligger for kulturpåfyll både innendørs og utendørs mens du er i byen.

Munchmuseet

Er du interessert i kunst, er Munchmuseet noe du ikke kan gå glipp av. Her finnes arbeidene av Edvard Munch som ble testamentert til Oslo kommune. Kunstneren var en tidlig representant for ekspresjonismen og er den internasjonalt best kjente norske bildende kunstneren. Munchmuseet har til sammen 1100 malerier, 4500 tegninger og akvareller, 18 000 grafiske arbeider, 6000 bøker, brev og andre dokumenter.

Nobels fredssenter

Historien om Alfred Nobel, samt fredsprisvinnernes engasjerende og banebrytende arbeid presenteres på Nobels fredssenter. Her finner du faste installasjoner og skiftende utstillinger som gir innsikt i aktuelle temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsninger. Opplevelsessenteret byr på omvisninger, filmer og foredrag som inviterer til refleksjon, debatt og engasjement.

Frognerparken og Vigelandsparken

På fine dager kan en tur i en park litt utenom det vanlige være godt for kropp og sjel. Frognerparken er den største parken i Oslo med 467 mål. Inne i Frognerparken finner du Vigelandsparken som er et skulpturanlegg utformet og tegnet av Gustav Vigeland, med til sammen 214 skulpturer av over 600 figurer.

Vigelandsparken

Den Norske Opera og Ballett

Operahuset i Oslo kan du besøke uansett om du ønsker å gå på forestilling eller ikke. Bygget til Den Norske Opera og Ballett ligger rett ved fjorden, der du kan gå en tur på taket og få en god utsikt over Oslofjorden og byen. Operahuset tilbyr også omvisninger inne i bygget, både på norsk og engelsk. Her finnes det en Operabutikk, samt deilig mat og drikke i to serveringssteder. Med ønske om å oppleve en av forestillingene, byr Den Norske Opera og Ballett på et spennende program.

Astrup Fearnley museet

Ønsker du å sette deg mer inn i den moderne kunsten, er Astrup Fearnley museet på Tjuvholmen en god kandidat. Kunstsamlingen du finner her er en av Nord-Europas viktigste samlinger av moderne kunst og samtidskunst. Fokuset i samlingen ligger på individuelle banebrytende verk, i stedet for hele epoker og bevegelser. Museumsbygget har også en spennende arkitektur med tre paviljonger bundet sammen av et glasstak formet som et seil.

Holmenkollen

En populær turistattraksjon og verdens mest kjente idrettsarenaer. Hit kan du dra uansett om du har ski på beina eller ikke. Holmenkollen består, i tillegg til hoppetårnet, av et skimuseum som gir innblikk i skihistorien gjennom 4 000 år. Fra utsiktsplatået på toppen av hopptårnet kan du oppleve en nydelig panoramautsikt over Oslo. Etter noen spennende og nye inntrykk kan du slappe av med en kopp kaffe og noe godt å spise på kafeen.

Holmenkollen

Botanisk hage

En stor hage på Tøyen fylt med botanisk mangfold og variasjon gir en spennende og vakker spasertur. Botanisk hage har eksistert helt siden 1814 og er Norges eldste botaniske hage. Her finner du omtrent 5 500 planter fra ulike deler av verden. Botanisk hage ivaretar sårbare og truede planter. Formålet er å formidle kunnskap om planterikets helhet og betydningen av å bevare mangfoldet.

Akerselva

Akerselva er et kjært rekreasjonsområde med en levende historie. Elven er åtte kilometer lang og går tvers gjennom byen, fra Maridalsvannet til Oslofjorden. En gåtur langs elven lar deg passerer blant annet fossekraft, bade- og rekreasjonsområder, fiskeplasser, skogområder og dyre- og planteliv, samt andre kjente attraksjoner. Elven har status som verneverdig kulturområde.

Det kongelige slott

Ønsker du å se hva som finnes inne i den Norske kongelige residens, er en omvisning her midt i blinken. I omtrent to måneder om sommeren kan du daglig besøke Slottet og få en omvisning på innsiden. Utenfor slottet kan du ta en tur i slottsparken som brer seg rundt slottet. Denne er åpen hele året, og inneholder flere severdige statuer. Tar du turen til slottet på riktig tid på dagen, kan du også oppleve vaktskifte med H.M. Kongens Garde utenfor Slottet hver dag klokken 13.30.

Norsk teknisk museum

For utforskende mennesker i alle aldre, er Teknisk Museum midt i blinken. Dette er et paradis av lekende læring med innovative utstillinger bestående av mer enn 100 prøv-selv-installasjoner og rundt 25 temautstillinger om teknikk og medisin. Dette er et nasjonalmuseum for teknikk, industri, naturvitenskap og medisin.

Vanskelig å kjede seg

Dette er bare et lite utvalg av de mulighetene Oslo har å by på. Det er vanskelig å kjede seg med muligheter som disse. Nyt en helg i Oslo med nærhet til museer og attraksjoner. Book et rom på en av våre sentrumsnære hoteller for en god opplevelse. For flere tips om hva du kan gjøre i byen, gir vi deg tips til restauranter som virkelig er verdt et besøk og handlemuligheter som passer for enhver smak.