4 tips til vinteraktiviteter med fart i Oslo

Om vinteren er det deilig å sitte inne, krølle seg sammen under et pledd og nyte en varm og deilig kopp kakao. På fine vinterdager er det likevel godt å komme seg ut, få litt frisk luft og utnytte aktivitetene vinteren har å by på. Vi har samlet 4 tips til hva du kan gjøre når du besøker Oslo på fine vinterdager.

Full fart nedover i Korketrekkeren

Uansett alder vil Oslos mest populære akebakke skape en kribling i magen hos de fleste. Akebakken er ca. 2000 meter lang med en fallhøyde på 255 meter. Bakken starter på Frognerseteren stasjon og ender på Midtstuen stasjon. Turen fra start til slutt tar ca. 8-10 minutter uten stopp på veien. Vil du ake ned bakken mer enn én gang, kan du ta t-banen fra Midtstuen og opp til Frognerseteren igjen. Bakken er gratis og åpen for alle. Har du ikke egen kjelke, kan du leie akeutstyr for 100-150 kr på toppen av akebakken.

Oslo Vinterpark

Oslo Vinterpark byr på Oslos største ski-anlegg med 11 heiser og 18 bakker. Her finner du bakker som passer både nybegynnere og de mer erfarne. Trenger du å leie utstyr, kan du gjøre det her. Vinterparken byr også på skiskole for nybegynnere og kafé for å ta en pause i bakken med noe godt å spise og drikke. Sesongen varer normalt fra november til og med påske, basert på snømengde.

Fra Oslo sentrum til vinterparken tar det 30 minutter med bil, og ca. 50 minutter med kollektiv transport. Ta t-bane nummer 1 retning Frognerseteren og gå av på Voksenkollen.

Mann står på ski ned fjell

Gå på skøyter i Spikersuppa

Når vinteren kommer blir Spikersuppa mellom Stortinget og Nationaltheatret gjort om til en skøytebane. Banen er normalt tilgjengelig mellom november og mars og er åpen for alle hver dag. Det er helt gratis å benytte seg av skøytebanen. Her kan du enten ta med egne skøyter, eller leie for 100 kr i paviljongen ved siden av banen. Rundt jul blir også området forvandelet til Jul i Vinterland med blant annet julemarked og juleaktiviteter, hvor skøytegåingen blir ekstra koselig.

Langrennsturer i skog og mark

Beveger du deg litt utenfor Oslo sentrum finner du preparerte langrennsløyper på mer enn 2 600 kilometer i skog og mark. Hit kan du dra på skitur uansett om du ønsker en idyllisk og rolig tur i marka, eller om du ønsker en ordentlig treningsøkt. Langs løypene står det en rekke serveringssteder hvor du kan ta en pause i turen med noe godt å spise og drikke. Løypene er godt utrustet med skilting, men det anbefales likevel å hente kart hos Den Norsk Turistforening (DNT) eller hos en bokhandel om du skal bevege deg innover i de mindre løypene.

Skispor i skogen

Besøk oss i Oslo i vinter

Byen byr på vinteraktiviteter for enhver smak. Besøk Oslo i vinter og book et rom på en av våre sentrumsnære hoteller, for enkel tilgang på alle vinteraktiviteter som beveger kroppen og gir deg roser i kinnene.