5 aktiviteter du kan gjøre i Oslo med barn

En familietur handler blant annet om å skape gode minner for både barn og voksne. Oslo byr på et bredt utvalg aktiviteter som er perfekt for barna, og som hele familien kan ha glede av mens dere er på tur i hovedstaden. Nyt frisk luft og morsomme utfordringer i klatreparken, eller spill minigolf i flotte omgivelser. Hvis været ikke er helt på topp, kan trampolineparken eller lekeland gi glede på en regntung dag. Vi gir deg 5 tips til aktiviteter i Oslo som passer bra for barn i alle aldre.

Innendørs lek og moro i Nordens største lekeland

Leos lekeland ligger kun en 25 minutters kjøretur med bil eller kollektivtransport fra Oslo sentrum, og er Nordens største lekeland. Her tilbys en rekke aktiviteter for både små og store barn, deriblant trampoliner, sklier, en egen sportsarena for ballsport og mange andre morsomme aktiviteter. For de aller minste er MiniWorld et ypperlig sted, der de små kan leke i rolige og trygge omgivelser. Inngang for barn fra 2 til 17 år er 205 kroner i helger og 185 kroner i hverdagene. Barn under 1 år og voksne har gratis inngang.

Hoppeglede i trampolinepark

Trampolineparken Altitude er Norges største innendørs trampolinepark, og befinner seg på Billingstad, 25 minutter vest for Oslo sentrum. Her er det rom for høy aktivitet og masse energi. I tillegg til trampoliner, byr parken på flere ulike aktiviteter. Her kan barna blant annet leke ninja i ninjabanen, klatre i klatreveggen eller spille kanonball. Aldersgrensen i parken til vanlig 5 år, men hver lørdag og søndag fra 09.00 til 10.00 arrangeres det Toddler Time. Her kan også barna som er under 5 år få gleden av å hoppe og leke seg.

Spill minigolf på Ekeberg

Minigolf er en perfekt utendørs aktivitet å ta med barna på om sommeren. På Ekebergsletta finner du Søylehuset Cafe og Minigolf. Her har de en minigolfbane som er åpen i perioden 1. juli til 15. august. Minigolfbanen består av to ulike baner med totalt 18 hull på hver bane. Minigolfen er åpen for barn og voksne i alle aldre, der den enkleste banen passer for barn helt ned til 3 år. Ekebergs kjente landemerke, Søylehuset Cafe er åpent hele året hvor det kan nytes blant annet en god lunsj, vafler og soft-is.

Sport 4182462 640

Biblioteket på Tøyen

På Tøyen finnes det et eget bibliotek kun for barn mellom 10 og 15 år, kalt Biblo Tøyen. Dette er et sted der ungdommen kan lese bøker og møte andre jevnaldrende. På lørdager er det Deichmanske bibliotek åpent for alle, og det arrangeres barnas lørdag som varierer i alt fra teaterdans og lego, til andre morsomme aktiviteter. For de aller minste arrangeres det babysang, barneteater, fortellerstund, kreative verksted, ansiktsmaling og mye mer. På nettsiden deres kan du få en oversikt over når de ulike arrangementene skjer fremover.

Hils på dyrene på Bogstad gård

På Bogstad gård, 30 minutter fra Oslo sentrum, ligger det en besøksgård der barna kan få møte sauer, kuer, griser, kaniner, geiter og høns. Her er det gratis inngang fra tirsdag til fredag mellom klokken 12 og 16. På gården blir det arrangert en rekke aktiviteter og arrangementer året rundt. Høstdag på Bogstad er et arrangement der barna blant annet kan få se på saueklipping og kjøre med hest og vogn. De arrangerer også jul på Bogstad med grøtservering og juleverksted. Dette er en mulighet for barna til å oppleve norsk gårdsbruk og dyreliv på nært hold.

Parken På Bogstad Gård Sett Fra Verandaen I 2. Etasje På Hovedbygningen

Hotell sentralt i Oslo gjør det enkelt å ta med barna på ulike aktiviteter

Det varierte utvalget av aktiviteter du kan ta med barna på som er nevnt ovenfor, er kun en liten del av de mulighetene for barn og familier som Oslo har. Planlegger du og familien en tur til hovedstaden, har Saga Hotels fire ulike hoteller lokalisert i Oslo sentrum. Her kan dere booke rom som er godt egnet for barnefamilier. Sentrumsnære hoteller gir kort vei til det meste med gode forbindelser til kollektivtransporten, slik at dere enkelt kan dra til de ulike aktivitetene sammen med barna.