6 restauranter og serveringssteder som er verdt et besøk

Med hundrevis av restauranter i byen, er det ikke alltid like lett å vite hvor man skal dra for å nyte en god lunsj eller bedre middag. Vi gir deg 7 tips til restauranter det er verdt å besøke mens du er i byen. Blant tipsene finner du varierte kjøkken, Michelin-stjerne og gourmet.

Trattoria Popolare

Italienske Trattoria Popolare ligger godt plantet på urbane Grünerløkka, rett ved Akerselva. På menyen finner du autentiske forretter, fersklaget pasta produsert på huset, samt tradisjonelle fiske- og kjøttretter. Restauranten jobber til enhver tid med råvarer i sesong, hentet fra både Italia og Norge. Er du glad i vin og vil utforske en variasjon av smaker, byr Trattoria Popolare på Norges største Italienske vinkart.

Kontrast

Kontrast gir deg et moderne skandinavisk kjøkken. Restauranten mottok i 2016 sin første Michelin-stjerne. Fokuset til Kontrast ligger på dyrevelferd, leveranser av kortreist mat med råvarer i sesong, samt å løfte frem bøndenes produkter. Menyen bestemmes ut ifra råvarene som er tilgjengelige hos bøndene til enhver tid, og endres derfor daglig og ukentlig. Restauranten finner du i Mariadalsveien rett ved Vulkan på Grünerløkka.

Le Benjamin

Le Benjamin er en uformell fransk bistro som ligger i Søndre gate nederst på Grünerløkka rett ved Akerselva. Her serveres det autentisk fransk mat laget med gode råvarer fra grunnen. De byr på en a la carte meny og en selskapsmeny med franske spesialiteter, samt et spennende og variert vinkart. I tillegg til mat av høy kvalitet, scorer Le Benjamin godt på atmosfære og service.

SPIRER FANGST SASHIMI

Statholdergaarden

Målt som en av Oslos og Norges aller beste restauranter, serverer Statholdergaarden moderne skandinaviske matretter i en al a carte meny, eller en spennende seks retters gourmetmeny. Menyen varierer etter årstid, der norske råvarer benyttes når de er på sitt beste. Restauranten finner du i Rådhusgata, ikke langt fra Rådhusplassen og Aker Brygge.

Restaurant Fjord

Restauranten for deg som er en sjømatelsker. Menyen på Restaurant Fjord byr på sesongens beste råvarer, der du kan velge mellom tre til seks sammensatte retter. Fokuset ligger på norsk, vill, bærekraftig fisk, hvor en endrende meny byr på nye smaksopplevelser ved hvert besøk. Restauranten finner du i Kristian Augusts gate, rett ved Nasjonalgalleriet og like ved Slottet.

Mathallen Oslo

Ønsker du å oppleve flere smaker på ett sted, med det beste av norsk og internasjonal mat, er Mathallen Oslo stedet å dra. Mathallen finner du på Vulkan på Grünerløkka. Her byr de på en hyggelig atmosfære og et samlingspunkt for ulike mattradisjoner og trender. Her kan du velge om du ønsker å sitte i hallen og nyte maten, eller ta den med deg. En kombinasjon av restauranter og et handelssted for innkjøp av gode råvarer. Her finner du dyktige fagfolk med en matglede som alltid vil gi deg gode tips og råd på veien.

Kort vei til god mat

Våre tips til utvalget restauranter som er verdt et besøk ligger plassert i ulike deler av byen. Det skal derfor ikke mer til enn en kort gå-, buss- eller trikketur fra hotellene våre, for å nyte den gode maten Oslo har å by på. Opplev restaurantene og book et rom på en av våre hoteller midt i sentrum av byen.