7 sommeraktiviteter som skaper minner

Når sommeren gjør sin entré åpner det for en mengde aktiviteter og muligheter for å utnytte fine sommerdager. Byfolket elsker solen og du finner dem i Oslos mange parker, på uteserveringene eller badeplassene. Vi gir deg 7 tips til varierte sommeraktiviteter som skaper fine minner for både liten og stor.

Øyhopping i Oslofjorden

Oslofjorden har flere øyer som byr på ulike muligheter og opplevelser. Ta en dag med øyhopping mellom Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene. Her kan du utforske livet i Oslofjorden med en vanlig kollektivbillett på ruter-båten som kjører mellom øyene hele dagen. Øyene byr på blant annet flere bademuligheter, kultur, matservering, aktiviteter for ballspill, overnatting og grilling.

Klatring i Oslo sommerpark

Har du lyst til å bevege kroppen, utfordre deg selv og ha det gøy på en og samme tid, er klatring i Oslo sommerpark perfekt. Parken ligger 30 minutter fra Oslo sentrum og er en av Skandinavias største klatreparker. Her finner 12 løyper med 200 elementer fordelt i trærne. Løypene har ulike vanskelighetsgrader og passer for både liten og stor. Parken har også zip-line på opptil 230 meter. Matpausen kan nytes med mat fra Vaffelboden, eller du kan ta med egen mat og kose deg på grill- og piknikplassen.

Fjord-sightseeing

Et guidet fjordcruise rundt Oslofjorden lar deg oppleve fjordens aller beste sider. Fjord-sightseeing er en to timers guidet fjordcruise via øyene gjennom trange sund og lune viker. I løpet av turen får du oppleve idyll med en rekke severdigheter, sommerhus, hytter og badeliv. Båten kjører også forbi operahuset i Bjørvika og museene på Bygdøy. Sightseeingen starter på Rådhusbrygge 3.

Båt i Oslofjorden

Utforsk byen med Viking Biking

Utforsk Oslo med sykkel. Med Viking Biking kan du leie en sykkel og velge om du ønsker å være med på en guidet tur gjennom byen, eller om du ønsker å utforske i eget tempo på egenhånd. Velg sykkelen som passer deg best. Valgene får du blant annet mellom terrengsykler, barnesykler, DBS hybridsykler og Dutch Cruises. Du får med et kart som viser deg de ulike ruter slik at du kan se og oppleve det meste på turen gjennom byen på sykkelsetet. Dra til Nedre Slottsgate for å leie syklene.

Bad og lek på Tøyenbadet

Norges mest besøkte svømmehall er Tøyenbadet, med både innendørs- og utendørsbasseng, stupetårn og vannsklie. Om sommeren åpner utendørsbassengene og kan nytes i solen på fine dager. Nyt et deilig avkjølende bad i sommervarmen, lek rundt, eller gjøre det hele til en treningsøkt. På området kan du også nyte badstue og kjøpe noe godt å spise i kafeen eller kiosken. Tøyenbadet finner du i Helgesens gate på Tøyen.

Lange sommerdager på Sørenga

Ingenting er som å nyte et avkjølende saltvannsbad i Oslofjorden på varme sommerdager. Ytterst på byområdet Sørenga, bys det på et stort sjøbad med basseng, strand, barnebasseng og stupetårn. Velg om du vil ligge på brygga, eller gressletten lenger opp. På området finner du også en Havnepromenade med kafeer, restauranter, butikker og fine uteområder langs vannet. Alt du trenger for å nyte en sommerdag fra morgen til kveld. Badeplassen finner du på Sørengkaia i Oslo.

hoppetårn ved vannet i oslo

Fart og spenning på Tusenfryd

Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd, byr på fart og spenning med over 30 ulike attraksjoner. Her finner du noe for folk i alle aldre, som blant annet berg- og dalbaner, karuseller, radiobiler og mye mer. Parken har også en badepark og en rekke spise og serveringssteder. Tusenfryd finner du 30 minutter fra Oslo sentrum. Det går også buss fra Oslo bussterminal til fornøyelsesparken, hele dagen.

Et hav av muligheter

Dette er kun et knippe i forhold til mulighetene som ligger i byen om sommeren. Dra til en av Oslos mange parker, ta med en engangsgrill og litt mat og nyt en avslappende dag i gresset. Eller kanskje ta en runde minigolf på Grünerløkka, kjøp en is og gå langs Aker Brygge, eller nyt noe godt på en av mange uteserveringer i solen. Opplev en bysommer i Oslo og book et rom på et av våre hoteller i sentrum med nærhet til det meste av sommeraktiviteter og restauranter.