7 sommeraktiviteter som skaper minner

Når sommeren gjør sin entré åpner det for en mengde aktiviteter og muligheter for å utnytte de fine sommerdagene. Byfolket elsker solen og du finner dem i Oslos mange parker, uteserveringer eller badeplasser. Vi gir deg 7 tips til varierte sommeraktiviteter som skaper fine minner for både liten og stor.

(Merk at det på grunn av situasjonen med coronaviruset, kan det være flere attraksjoner, aktiviteter og virksomheter som enten holder stengt eller har spesifikke restriksjoner og endrede åpningstider. Vi anbefaler derfor å sjekke deres egne nettsteder for oppdatert informasjon om hva som gjelder per dags dato.)

Øyhopping i Oslofjorden

Oslofjorden har flere øyer som byr på ulike muligheter og opplevelser. Ta en dag med øyhopping mellom Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene. Her kan du utforske livet i Oslofjorden med en vanlig kollektiv billett på ruter-båten som kjører mellom øyene hele dagen. Øyene byr på blant annet flere bademuligheter, kultur, matservering, aktiviteter for ballspill, overnatting og grilling.

Fjord-sightseeing

Et guidet fjordcruise rundt Oslofjorden lar deg oppleve fjordens aller beste sider. Fjord-sightseeing er en to timers guidet fjordcruise via øyene gjennom trange sund og lune viker. I løpet av turen får du oppleve idyll med en rekke severdigheter, sommerhus, hytter og badeliv. Båten kjører også forbi operahuset i Bjørvika og museene på Bygdøy. Sightseeingen starter på Rådhusbrygge 3.

Båt i Oslofjorden

Utforsk byen med Viking Biking

Utforsk Oslo fra sykkelsetet. Med Viking Biking kan du leie en sykkel og velge om du ønsker å være med på en guidet tur gjennom byen, eller om du ønsker å utforske i eget tempo på egenhånd. Her kan du velge sykkelen som passer deg best, der du får valget mellom blant annet terrengsykler, barnesykler, DBS hybridsykler og Dutch Cruises. Du får med et kart som viser deg de ulike ruter slik at du kan se og oppleve det meste på turen gjennom byen på sykkelsetet. Utleie av sykler fra Viking Biking ligger i Nedre Slottsgate.

Bad og lek på Frognerbadet

Det store og populære utendørsbadet, Frognerbadet, har 50-metersbasseng, barnebasseng, plaskebasseng, vannsklie og stupetårn. Badet er åpent fra midten av mai til midten av september, og er et perfekt utendørsanlegg som kan nytes i solen på fine dager. Nyt et deilig bad i sommervarmen, lek rundt, eller gjøre det hele til en treningsøkt. Området har også både kafé og kiosk hvor du kan kjøpe noe godt å spise og drikke, samt garderober med låsbare skap, slik at du trygt kan oppbevare tingene dine mens du nyter dagen. Frognerbadet finner du i Middelthuns gate, i enden av Frognerparken.

Lange sommerdager på Sørenga

Ingenting er som å nyte et avkjølende saltvannsbad i Oslofjorden på varme sommerdager. Ytterst på byområdet Sørenga, bys det på et stort sjøbad med basseng, strand, barnebasseng og stupetårn. Velg om du vil ligge på brygga, eller gressletten lenger opp. På området finner du også en Havnepromenade med kafeer, restauranter, butikker og fine uteområder langs vannet. Alt du trenger for å nyte en sommerdag fra morgen til kveld. Badeplassen finner du på Sørengkaia i Oslo.

hoppetårn ved vannet i oslo

Fart og spenning på Tusenfryd

Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd, finner du kun 30 minutter fra Oslo sentrum, og passer for både store og små. Parken byr på fart og spenning med over 30 ulike attraksjoner, som berg- og dalbaner, karuseller, radiobiler og mye mer. Parken har også en badepark og en rekke spise- og serveringssteder. For de som ikke har egen bil, går det buss fra Oslo bussterminal til fornøyelsesparken, hele dagen.

Klatring i Oslo sommerpark

Har du lyst til å bevege kroppen, utfordre deg selv og ha det gøy på en og samme tid, er klatring i Oslo sommerpark perfekt. Parken ligger 30 minutter fra Oslo sentrum og er en av Skandinavias største klatreparker. Her finner du 12 løyper med 200 elementer fordelt i trærne, samt en zip-line på opptil 230 meter. Løypene har ulike vanskelighetsgrader og passer for både liten og stor. Matpausen kan nytes med mat fra Vaffelboden, eller du kan ta med egen mat og kose deg på grill- og piknikplassen.

Et hav av muligheter

Dette er kun et knippe i forhold til de utendørsmulighetene som ligger i byen om sommeren. Dra til en av Oslos mange parker, ta med en engangsgrill og litt mat og nyt en avslappende dag i gresset. Eller kanskje ta en runde minigolf på Marienlyst, kjøp en is og gå langs Aker Brygge, eller nyt noe godt på en av mange uteserveringer i solen. Opplev en bysommer i Oslo og book et rom på et av våre hoteller i sentrum med nærhet til byens mange sommeraktiviteter.