Backpacking gjennom Oslo

Skal du på backpacking, er Oslo en flott by å oppleve på reisen gjennom Europa. Som backpacker har man ofte et begrenset budsjett en må holde seg til mens man er på tur. Selv om Norge ofte er kjent for sine høye priser, finnes det en mengde muligheter for å bo bra, spise godt og oppleve byen, selv om man er en backpacker på stramt budsjett.

Active Adult Adventure 2432299 (1)

Et flott tips til backpackere som skal oppleve byen på budsjett

Uansett om du har et, to eller tre døgn til å utforske byen, er Oslo Passet perfekt for backpackere som er på budsjett. Oslo Passet gir fri offentlig transport på trikk, buss, t-bane og tog innenfor sone 1, 2V, 2S og 2Ø, fri inngang til 30 museer og attraksjoner, rabatterte priser på blant annet sightseeing, TusenFryd, konserter og mer, samt gode tilbud på restauranter og butikker. Passet er tilgjengelig hele året, uansett om du besøker Oslo om sommeren eller vinteren. For voksen koster passet 445 kr for 24 timer, 655 kr for 48 timer og 820 kr for 72 timer.

Bo sosialt på poshtel eller med et velutstyrt kjøkken i en leilighet

Konseptet Poshtel hos Saga Hotels er perfekt for deg som backpacker og har et stramt budsjett. Her får du høyere standard, og kan forvente litt mer enn hos tradisjonelle hosteller. Poshtel-rommene lar deg bli kjent med nye mennesker på reisen ved å dele rom med opptil 11 andre personer, eller så kan du leie et dobbeltrom alene. Saga Poshtel Oslo tilbyr et sosialt og hyggelig opphold i en gjestfri atmosfære.

Dersom en ønsker å ha tilgang på et komplett kjøkken for å kunne lage mat selv, om det så er frokost, lunsj eller middag, er også Saga Apartments et godt alternativ for eventyrreisende backpackere. Her får du et velutstyrt kjøkken som gjør det enklere å holde matbudsjettet på turen. Som gjest på Saga Apartments er det også tilgang til fellesvaskeri i hovedetasjen, som er svært beleilig for å få vasket tøy som har blitt brukt tidligere på reisen.

Reis enkelt rundt i byen med kollektivtransport eller sykkel

Oslo er en fin by å være en backpacker i, da kollektivtransporten er lett tilgjengelig, går ofte og brer seg over hele byen. Det er også gode tog- og bussforbindelser for å reise videre inne i landet, eller videre til flyplassene.

Her kan du lese mer om hvordan du kommer deg rundt i byen med kollektivtransporten.

I tillegg til lett tilgjengelig kollektivtransport, er også el-sparkesykler og bysykler helt optimalt for å holde seg innenfor et budsjett og komme seg fra A til B. El-sparkesyklene betales for på stedet og er tilgjengelig hele døgnet, mens for Oslo bysykkel kan du kjøpe et pass som varer et døgn om gangen, der syklene er tilgjengelige mellom klokken 05:00 og 01:00.

Mat og drikke for store og små budsjetter

Basert på hvor stort budsjett du har som backpacker, er det likevel god mat å få på et lite budsjett. Vi har tidligere skrevet et innlegg om restaurantene det er verdt å besøke mens du er i byen. Disse ligger på normalprising og opp mot det dyrere når det kommer til restaurantbesøk. Dersom du ikke har budsjett til å dra på slike restauranter, finnes det også andre alternativer.

Bor du et sted med tilgang på kjøkken er matbutikkene fine å bruke for å handle inn råvarer og ingredienser til matretter du kan lage selv. Ellers finnes det også restauranter og serveringssteder med lavere prising. Dette er eksempelvis Rice Bowl ved Youngstorget, Wok & Go på Rådhusplassen, Tullins Café på Holbergsplass, Mamma Pizza i Dronningens gate og Munchies på Grünerløkka.

Opplevelser, aktiviteter og sightseeing

Byen byr på en mengde aktiviteter, opplevelser og sightseeing-muligheter, der mange av dem enten er gratis eller som kun koster en billig penge. Flere ting kan oppleves uavhengig av årstid, mens noen aktiviteter og opplevelser kun er tilgjengelig om sommeren eller vinteren.

Få inspirasjon til 7 sommeraktiviteter her.

Få inspirasjon til 4 vinteraktiviteter her.

En spennende by for backpackere

Legg inn et stop i Oslo i løpet av reisen og opplev byen på budsjett. Book rom på Saga Poshtel Oslo Central sammen med reisefølget eller alene for å få nye bekjentskaper, eller book en leilighet på Saga Apartments Oslo og bo godt med tilgang til et velutstyrt kjøkken med muligheter for å lage deilig mat selv.