Beveg deg ut og opplev det Oslo har å by på – helt gratis

Bli noen opplevelser rikere med ulike aktiviteter i Oslo, helt gratis. Ta med deg familie og venner, og utforsk det byen har å by på. Få et kulturelt innslag med en tur i Ekeberg skulpturpark eller Gamle Aker kirke. Du kan også besøk en økologisk bondegård, eller et julemarked på vinterstid.

Gå en tur i Ekeberg skulpturpark

Kom deg ut i frisk luft og la deg inspirere av et bredt spekter med kunst fra ulike kulturer. I Ekebergparken finner du sterk internasjonal kunst og skulpturer i naturskjønne omgivelser. Kunstnere som Gustav Vigeland, Per Ung, Paul McCarthy og mange flere, gir deg flotte mesterverk og er en fryd for øyet. Du kan også oppleve en rik flora av planteliv med blant annet prydbusker og hageblomster i parken.

Er barna med på tur, kan det være spennende for dem å få hilse på sauer, hester og kuer nede på Ekebergskråningen. Det kan også hende dere observerer én eller flere av de omkring 40 hekkende fugleartene i naturområdet. Dette er et område som preges av vakre fugler og lyder, hvor du kanskje vil gjenkjenne noen av de kjente artene som svarttrost, gråtrost eller rødstrupe.

Opplev Oslos kulturarv

Dersom du ønsker å oppleve noe av Oslos historie og kulturarv, er Gamle Aker kirke et godt alternativ. Bygningen stammer fra 1100- tallet og er derfor Oslos eldste. Er du interessert i arkitektur og kunst vil det være verdt et besøk. Kirken bærer nemlig et særpreg fra middelalderen, og er bygget i en romansk rundbuestil. Som besøksmål er kirken populær blant pilgrimmer. Hver søndag holdes det gudstjenester, og på torsdager arrangeres det barnesang.

Utsikt Over Oslo

Besøk en økologisk bondegård

Ta med deg barna og besøk den økologiske bondegården på Kampen. Hils på dyrene, samtidig som du får mulighet til å lære mer om økologisk matproduksjon. Bondegården er åpen for alle, hver tirsdag og torsdag fra klokken 17-19. På søndager mellom klokken 12 og 15 selges det kaffe, saft og vafler til store og små. Det holdes en rekke spennende arrangementer på gården det er verdt å få med seg, som blant annet fastelavenssøndag, høstfest og åpen julegård.

Magiske opplevelser i «Jul i Vinterland»

Fra midten av november til slutten av desember, blir Spikersuppa forvandlet til et magisk julemarked. Dette finner sted mellom Stortinget og Nationaltheateret. På Jul i vinterland kan du oppleve den vakre stjernehimmelen, som er en bue bestående av tusenvis av lys. Du kan også besøke nissen på Nordpolen og lytte til julemusikk fra et fantastisk kor. Alt dette og mye mer, helt gratis.

Julemarkedet byr også på flere smaksopplevelser av jul. I salgsbodene finner du blant annet ferske bakevarer, julegrøt og gløgg. Dersom det er midt i julegavehandelen vil det også finnes mange gode gaveideer på markedet som strikkede klær, håndlaget dekor og andre gaveartikler. Ta med deg venner og familie, og opplev eventyrlige vinterland.

Frister det med noen andre morsomme aktiviteter?

På vinterstid kan du gå på skøyter i Spikersuppa eller ake ned Korketrekkeren akebakke, helt kostnadsfritt. Se våre tips til vinteraktiviteter for mer informasjon om dette. Om sommeren kan kanskje botanisk hage, eller et besøk til Holmenkollen friste. Vi gir deg også tips til museer og attraksjoner i Oslo. Våre fire hoteller har beliggenhet i Oslo sentrum med nærhet til alle de nevnte aktivitetene, samt resten av det byen har å by på. Book et rom hos oss i dag, og planlegg de neste opplevelsene dine.